Lista Coduri CAEN, diviziunea O. Administratie publica si aparare; Asigurari sociale din sistemul public; Nomenclator cod CAEN – Rev.2, pe intelesul tuturor.

Administratie publica si aparareAceasta sectiune include activitati cu specific guvernamental, desfasurate in mod normal de administratia publica. Această sectiune include aplicarea si interpretarea judicioasa a legilor si a reglementarii lor, precum si administrarea de programe bazate pe aceste legi, activitati legislative, fiscalitate, aparare nationala, ordine si siguranta publica, servicii de imigrare, afaceri externe si administrarea programelor guvernamentale. Aceasta sectiune include de asemenea activitati de asigurari sociale din sistemul public. Statutul legal sau instituţional nu constituie factorul determinant in sine pentru ca o activitate sa apartina acestei sectiuni.

Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala a Romaniei.

O. ADMINISTRATIE PUBLICA SI APARARE; ASIGURARI SOCIALE DIN SISTEMUL PUBLIC

84 Administratie publica si aparare; asigurari sociale din sistemul public
841 Administratie publica generala, economica si sociala
8411 Servicii de administratie publica generala
8412 Reglementarea activitatilor organismelor care presteaza servicii in domeniul ingrijirii sanatatii, invatamantului, culturii si al altor activitati sociale, exclusiv protectia sociala
8413 Reglementarea si eficientizarea activitatilor economice
842 Activitati de servicii pentru societate
8421 Activitati de afaceri externe
8422 Activitati de aparare nationala
8423 Activitati de justitie
8424 Activitati de ordine publica si de protectie civila
8425 Activitati de lupta impotriva incendiilor si de prevenire a acestora
843 Activitati de protectie sociala obligatorie
8430 Activitati de protectie sociala obligatorie

Activitatile clasificate in alta parte in CAEN nu intra in aceasta sectiune, chiar daca sunt desfasurate de catre administratii publice. De exemplu, administrarea sistemului scolar (adica, regulamente, inspectii, programe de invatamant) intra in aceasta sectiune, dar predarea in sine – nu (vezi sectiunea P), spitalele inchisorilor sau spitalele militare sunt clasificate la sanatate (vezi sectiunea Q). În mod similar, unele activitati descrise in aceasta sectiune pot fi desfasurate de catre unitati neguvernamentale.

Acest articol a fost publicat in Coduri CAEN –O. Administratie publica si aparare; Asigurari sociale din sistemul public si etichetat cu lista firmelor din Romania clasificate pe domenii de activitate.