Ai intrebari? Vorbeste cu un expert:

Inceteaza sa fii manager si incepi sa conduci

Inceteaza sa fii manager. Pregateste-te sa conduci. Daca te gandesti mai bine, exista multi lideri mondiali extraordinari, dar nici un manager mondial extraordinar.

Cerinte de baza pentru a avea succes ca manager de vanzari

managerInceteaza sa fii manager si incepi sa conduci. Atentie, manageri de vanzari! Nimeni nu vrea un manager, dar toti vor un lider. Daca te gandesti bine, exista multi lideri mondiali extraordinari, dar nici un manager mondial extraordinar.

Exista o conceptie gresita universala printre managerii de vanzari slabi: toti cred ca fac o treaba grozava! Exista mii de manageri de vanzari (si sefi) care fac o treaba extraordinara si, din nefericire, un număr la fel de mare care nu fac nimic.

Multi manageri de vanzari au fost promovati datorita performantelor superioare de vânzare şi devin manageri fara nici un training prealabil (sau cu un training minim). Majoritatea acestor „manageri“ isi vor dezamagi companiile de doua ori. Prima data, deoarece nu sunt pregatiti pentru postul de manager, iar a doua oara, pentru ca si-au lasat slujba de agenti de vanzari foarte buni, creand un gol in volumul de vanzari.

Iata cateva domenii de cunostinte pe care un manager trebuie sa le stapaneasca foarte bine, pentru a fi un bun lider.

1. Administrarea – sa stabileasca politica normei, sa se ocupe de raporturi, sa se asigure ca hartiile (de la comenzile primite si pana la comisioanele trimise) sunt fara greseli, sa coordoneze procesul de vanzare, de livrare si de servicii.

2. Recrutarea – sa mearga pe teren pentru a gasi (si aborda) persoane care au pregatirea necesara de a vinde pentru firma.
3. Angajarea – sa stabileasca prin intrebari, raspunsuri si instinct cine este cel mai bun candidat şi are cele mai mari sanse de reusita pe un post din vanzari.

Citeste mai multe articole similare despre manageri, lideri, marketing direct.

Leave a Reply